Pedikir

Stopalo je jedan od najopterećenijih delova tela, vrlo često izloženo različitim nepovoljnim uticajima: tesna obuća, dugotrajno stajanje, visoke pete, loša nega…

Da bi naša stopala izgledala zdravo potrebno ih je pravilnim tretmanom i na vreme pripremiti.

 


 

Kako pripremiti stopalo?
Svakako preporučuje se, ne samo u proljeće nego tijekom cele godine,čak i u hladnim danima, da se stopala redovno neguju i održavaju profesionalnim pedikirom, jer je on garancija lepih, zdravih i negovanih stopala.

Šta je profesionalni pedikir?

To je kozmetički tretman nege stopala, i zavisno  od želja ali i potreba klijenata postoji nekoliko vrsta pedikira.

1. Pedikir, zavisno od potreba korinsika može biti različita.

 

2. Klasičan pedikir, to je kozmetički tretman zdravog stopala kod koga se obrađuje stopalo koje se redovno održava u salonu, otklanja se eventualna zadeblljana koža, tretira se kožica oko noktiju, uz prethodno natapanje u toploj kupki, lagana masaža, ulepšavanje i lakiranje.

 

3. Medicinski pedikir podrazumeva tretman zdravstvenih problema koje nalazimo na stopalima: jako zadebljane kože i problema kao što su urasli nokti, gljivice, kurije oko, dijabetičko stopalo, pukotine i sl. Medicinska nega stopala danas se naziva podologija.

 

4Spa pedikir predstavlja opuštajuću negu stopala i negu umornih nogu, obuhvata posebnu vrstu masaže stopala, pilinge, hranljive maske i pri tom se ljudi mogu jednostavno opustiti i odmoriti.