Manikir

Sredjivanje zanoktica, turpijanje, poliranje noktiju i lakiranje noktiju.
 

Počeci ulepšavanja ruku potiču iz Egipta, još u najstarije doba ljudske civilizacije. U Turskoj su žene svoje nokte bojile kanom i na taj način ih ulepšavale. Manikir je nega ruku. Stanje oblik i čistoća ruku su najbolji pokazatelj lične higijene i kulture. Kod nas se radi klasičan manikir, uklanjanje zanoktica.

Shellac se nanosi se kao lak, nosi se kao najkvalitetniji gel, odmah suši, besprekorno sija i traje do 14 dana! Skida se za samo 10 minuta bez turpijanja. Ne oštećuje nokte! Hipo-alergijski proizvod, bez mirisa, ne sadrzi formaldehide, toulen i DBP kao većina lakova i sličnih proizvoda na tržištu.

Shellac manikir traje oko 30-45 minuta ukoliko su zanoktice unapred sređenje ili ne zahtevaju predhodno uklanjanje. Nanosi se poput klasičnog laka za nokte: bazni lak, dva tanka sloja laka u boji i nadlak koji daje glatki stakleni sloj. NEMA grubog baferovanja i uklanjanja povrsinskog sloja turpijom kao kod običnog gela i sličnih soak-off proizvoda. Može se raditi u French tehnici ili u nekoj od prelepih boja.